A méz az egyik légrégebbi természetes édesítőszer, azonban a modern mezőgazdaság mennyiségorientált termelési módszerei megfosztják a mézeket azoktól a beltartalmi értékektől ami a legegészségesebb édesítők közé emeli. Ezt felismerve mi gondosan ügyelünk arra, hogy csak olyan eljárásokat alkalmazzunk a kaptár és a mézes üveg között, ami a lehető legkisebb veszteséget okozza.

A méz minőségének biztosítása azonban már a gyűjtőterület kiválasztásánál kezdődik. Törekszünk arra, hogy mind a saját méhészetünk, mind pedig a velünk közösen dolgozó méhészek olyan területen gondozzák a méhcsaládjaikat, ahol a lehető legkevesebb vegyszert használják a méhek röpkörzetén belül. Ez bizonyos mézek esetében akár teljes mértékben biztosítható.

A méhek közmondásosan szorgos lények, azonban őket sem szabad kizsákmányolni. Igyekszünk egy olyan egyensúlyt fenntartani ami méheknek és az embernek is gyümölcsöző lehet. Nem próbáljuk a lehető legtöbb mézet kisajtolni belőlük, amit a lehető legjobb minőségű mézzel hálálnak meg. A méhek igényeinek figyelembe vétele lehetővé teszi, hogy gondozásuk során a legminimálisabb mennyiségben használjuk méhvédő szereket, ezzel is tovább javítva a mézek minőségén.

Egy olyan mézet alkottunk Neked, ami a tartalmaz mindent amit a méhek megalkottak és semmit aminek nincs helye a mézben. Méz egyenesen a kaptárból!