Mézzel töltött csokoládé praliné gyártó gépsor beszerzése az Investment Team Kft.-nél

 

A projekt adatai:

  • Projekt azonosító: GINOP-1.2.2-16-2017-00070
  • Igényelt támogatás: 7 605 000 Forint
  • Támogatás mértéke: 50%
  • A projekt költségvetése: 15 210 000 Forint
  • Projekt tervezett befejezése: 2018.09.30.

 A projekt bemutatása:

Az Investment Team Kft. alapítását 2013-ban, az Aegon Biztosítóval való franchise szerződés hívta életre Abaligeten. A vállalkozás cég ügyvezetője Hierholcz Nikolett, a mai napig 100%-os tulajdoni részesedéssel rendelkezik. A vállalkozás jelenlegi fogyasztói körébe közétkeztetést végző cégek, cukrászatok, éttermek, bio- és reformélelmiszer boltok tartoznak. A vállalkozás filozófiájának tekintetében, vagyis, hogy az emberek ne egyenek olyan sok mesterséges anyaggal terhelt élelmiszert, illetve az élelmiszer előállítás során csökkentsük a bolygónkat érő környezeti terhelést, nagy hangsúlyt fektet a termékének magasszínvonalú előállítására.

A projekt keretén belül beszervezésre kerülő mézzel töltött csokoládé praliné gyártó gépsor által vállalkozásunk tevékenységi köre bővül, amely által hosszútávú árbevétel növekedéssel kalkulálunk. A gyártógép beszerzése azért is nagyon fontos, mert a csokoládé előállítása ennek segítségével fog megvalósulni Abaligeten, ami által munkahelyeket is tudunk majd teremteni, és gazdasági tevékenységünkből befolyó adóval pedig a település gazdasági helyzetét is erősítjük. A csokoládégyártó gép beszerzése és az új termék értékesítése által a vállalkozás számára a már meglévő fogyasztói körében is számottevő profitra tehet szert és jelentős piacbővülésre is lehetőséget adna, hiszen így olyan profillal rendelkező cégek is megszólíthatók, akik eddig csak a mézzel nem voltak elérhetők. A piacon jelen lévő kereslet révén és az új gép által előállított mézzel töltött csokoládéval a vállalkozás alkalmassá válik fogyasztói igényeinek teljes körű kielégítésére. A projekt során beszerzésre kerülő gép a legmodernebb technológiák által kerül kialakításra, így a vállalkozás energiafelhasználásának költsége sem növekszik meg jelentősen. A korszerű eszközökkel bővül a vállalkozás tevékenységi köre. A pályázat keretén belül szeretné a vállalkozás az egyedi mézzel töltött csokoládé praliné gyártó gépsor beszerzését megvalósítani, amely révén új piacokat hódíthat meg. Páratlan terméke által versenytársait megelőzve tud majd egyedi piaci pozíciót kialakítani.

 

***

 

Investment Team Kft. piaci pozíciójának erősítése

A projekt alapadatai:

  • Projekt azonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-04356
  • Igényelt támogatás: 7 400 120 Forint
  • Támogatás mértéke: 70%
  • A projekt költségvetése: 10 571 600 Forint
  • Projekt tényleges befejezése: 2023.06.23.

A projekt bemutatása:

Az Investment Team Kft. alapítását 2013-ban, az Aegon Biztosítóval való franchise szerződés hívta életre Abaligeten. A vállalkozás fő tevékenysége a 8559 '08 TEÁOR számú M.n.s. egyéb oktatás, melyből folyamatosan árbevétele is származik és emellett vállal még Csomagolási és címkézési feladatokat is. A vállalkozás jelenlegi megrendelői körébe cukrászatok, éttermek, bio- és reformélelmiszer boltok tartoznak, amely kört egy étrendkiegészítők gyártásával foglalkozó céggel tudják bővíteni.

A vállalkozás sikeres partnerkeresése révén jelen projekt keretében további csomagolással kapcsolatos megrendeléseket lesz képes teljesíteni, aminek keretében étrendkiegészítők (energia gélek) csomagolása válik elérhetővé Abaligeten, a Kossuth utca 13. szám alatt. Ezen csomagolási tevékenységhez került beszerzésre a költségvetésben szereplő többfunkciós csomagoló eszköz, amivel technológiai adaptációra és megújulásra is képes lesz a vállalkozás. A kiválasztott gép a töltendő alapanyagot megadott hőmérsékleten tudja tartani, ezáltal folyamatosan garantálni lehet a megfelelő minőséget a csomagolás során. További előnye a gépnek, hogy számítógépes vezérlése adott csomagolási paramétereket el tudja tárolni, így az esetleges minőségi problémák visszajelzése után a probléma oka megtalálható és változtatható/javítható a gyártási eljárás, ami a termék minőségét növeli. Későbbi fejlesztéseknek ad teret az Ipar 4.0 kompatibilitás és rendszerbe kötési lehetőség. Az eszköz 2023.06.23-án került üzembe helyezésre, ekkor zárult le a projekt fizikailag.

Folyamatosan építi a vállalkozás a kapcsolatrendszerét és elkötelezett a termelékenységük növelésére, aminek következményeképpen a szervezet is fejlődik. A beruházás erősíti a gazdasági teljesítményt, ami hozzájárul a stabilitáshoz és a munkahelyek folyamatos fenntartásához.

Vállalkozás fokozatos profilváltásával, vagyis a csomagolási tevékenységre való átállással mindezen célok megvalósulnak. A vállalkozás által megvalósított projekt elsődleges célja, hogy olyan új termék kerüljön a vállalkozás termékpalettájára, amely termék által nagymértékű profitot, piacbővülést tud elérni.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

Abaliget, Kossuth utca 13.

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Miniszterelnökség – gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárság

1139 Budapest, Váci út 83.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 1 896 00 00 

www.palyazat.gov.hu