A zöldségekből és gyümölcsökből álló zöldturmix hihetetlen vitaminforrás, és bármilyen meglepő: nagyon finom. A zöldségturmix könnyen elkészíthető, nagyon egészséges, és ha jó kombináljuk a zöldségeket, gyümölcsöket, valamint ügyesen fűszerezzük, akkor nagyon finom dolog. 

zöld levelek sok esszenciális aminosavat tartalmaznak, valamint egyik fontos összetevőjük a méregtelenítő és lúgosító hatású klorofill. Magas ásványianyag tartalommal rendelkeznek, a jótékony rostokról nem is beszélve. Szerencsére az elturmixolt rostok már kevesebb munkát adnak a gyomornak, így ebben a formában sok zöldség könnyebben emészthető, mintha csak felszelnénk és nyersen ennénk. A gyümölccsel és zöldséggel készített smoothie gyümölcs-zöldség aránya a legtöbb recept esetében 60-40 százalék, amin természetesen kedvünk és igényünk szerint módosíthatunk. 

Ezt az egészséges vitaminbombát koronázzuk meg a mézzel, ami az ideális szénhidrátarányának köszönhetően segít abban, hogy idegrendszerünk zökkenőmentesen működjön, és ne legyünk idő előtt éhesek. A méz ideális ásványi és nyomelem tartalma hozzájárul a tavaszi fáradtság leküzdéséhez.

Íme az egyik kedvencem:

 

 

Kivis smoothie

 

Hozzávalók:

1 nagyobb lédús narancs
1/2 banán
1 kivi
1 marék madársaláta
1 teáskanál méz

 

Elkészítés:

A kivit megpucolom, feldarabolom, és a turmixba teszem. Hozzáadom a banánt, a madársalátát, a mézet, ráreszelem a narancs héját. Ezután kifacsarom a narancsot, és a levét a gyümölcshússal együtt a turmixolandókhoz öntöm. A géppel összesimítom, frissiben kínálom.