Méz és egészségmegőrzés… Mit is láthatnátok mást Tőlünk? :)

Minden napszakra és minden évszakban megvannak azok az italok, amelyek jó hatással vannak a szervezetünkre, erősítenek, támogatják az immunrendszert és a szervezet természetes folyamatainak megőrzését.

Azt nem állítjuk, hogy mindenre jó a méz, de vannak olyan pozitív tulajdonságai, amelyek elvitathatatlanok tőle: tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal és flavonoidokkal, amelyeknek köszönhetően erősíti az immunrendszert, segít leküzdeni a szervezetben dúló fertőzéseket, gyulladásokat, javít a bőr és a haj állagán is. Emellett a gyomorpanaszokra is hatásos lehet a méz, hiszen jótékony hatással van az emésztésre, és nyugtatja a megviselt beleket is.

Fogyasszuk tehát egy finom, langyos ital formájában minden reggel!

 

 

Hozzávalók:

  • 1 pohár langyos víz
  • 1,5 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 teáskanál Fürtös méz (választásod szerint)

 

Nagyon fontos, hogy a víz ne legyen forró, csak langyos, mert így megkímélhetjük a méz biológiailag aktív anyagait, amelynek a pozitív élettani hatását köszönhetjük!

Ezt a finom langyos italt ébredés után kell meginni, legalább 30 perccel reggeli előtt. A mézes vitaminbomba jól beindítja az emésztést. A víz langyos legyen, mert jó hatásal van az emésztésre, de ne legyen forró, mert a magas hőmérséklet roncsolja a mézben levő értékes tápanyagokat.

 

Egészségedre!