Több olyan étel van a konyhánkban, amely támogathatja, sőt erősítheti az immunrendszerünket, de nem biztos, hogy tudjuk, melyik hogyan fejtheti ki ezen előnyös hatását számunkra.

Ezen a héten abban szeretnék Nektek segíteni, hogy egy igen erős kombinációt bemutatok az egyes összetevők előnyeit feltárva előttetek. Hogy mi is ez az igen hatékony szer?

Méz: a védőpajzs, fokhagyma: a vírusölő.

A Mézről: hagyományosan az immunerősítő ételek közé tartozik a méz, enyhíti a gyulladásos folyamatokat, véd a vírusok és a baktériumok ellen, és erős antioxidáns hatással bír. Már egy-egy kanál elfogyasztása enyhítheti a torokfájást, érezhetjük jótékony hatását.

A Fokhagyma: nemcsak megelőzésként érdemes rendszeresen fokhagymát enni, hanem akkor is, ha már betegek vagyunk. A fokhagymában olyan hatóanyagok találhatóak, melyek megerősíthetik a szervezetünket a mikrobákkal szemben, illetve felveszi a harcot azokkal. Emellett bizonyos a gyulladásos betegségek tüneteit is enyhítheti, és a szív- és érrendszerünk egészségét is segít megőrizni, például azzal, hogy normalizálja a vérnyomásunkat és a koleszterinszintünket.

 

 

Na de hogy is kell elkészíteni ezt a betegségűző csodát?

A mézes fokhagyma bármikor elkészíthető és a módszer egészen egyszerű. Megpucolom a fokhagymát, azután összetöröm apróra, majd beleteszem egy kisebb üvegbe a mézzel. Alaposan elkeverem a mézet és a fokhagymát, majd lefedem az üveget, és berakom a kamrába. Ennyi.

Mi fog történni az üvegben?

Ha türelmesen várunk, akkor néhány hét alatt a fokhagyma megsötétedik és megfesti a mézet is, amely egészen folyóssá válik az átalakulás során. Nem kell aggódni, nem romolhat meg, erre a méz és a fokhagyma is garancia. A folyamat hatására a fokhagyma elveszti csípősségét, és erős illatát. Egyszerűen elrágható, mégsem lesz bűzös lehelet.

 

Fogyasszátok természetes immunerősítőnek megelőzés céljából, de ha már kialakult valamilyen betegség, akkor is érdemes már az első napokon használni, így gyorsabban és könnyebben gyógyulsz majd!