Az elmúlt hetekben nem tettünk közzé receptet péntekenként, ugyanis nagyobb hangsúlyt fektettünk egy másfajta egészségesebb édességre: bemutattuk a húsvéti csokoládé desszertjeinket.

Most mégis úgy érezzük, hogy a húsvéti készülődés során is ott a helyünk mellettetek egy-egy finom mézes süti recepttel!

A tavaszi napsugarakkal azonban a kedvünk is a könnyedebb sütemények felé fordult, így egy könnyű, puha finomsággal készülünk a hétvégére.

Próbáljátok ki!

 

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  1. 25 dkg finomliszt
  2. 1 kk szódabikarbóna
  3. 8 dkg porcukor
  4. 2 evőkanál olvasztott méz
  5. 5 dkg vaj
  6. 1 db tojás
  7. 2 ek tejföl

A töltéshez:

  1. 18-20 db babapiskóta

A babapiskóta locsolásához:

  1. 1 dl rumos tej

A krémhez:

  1. 1,5 kg alma
  2. 1 kk őrölt fahéj
  3. 20 dkg cukor
  4. 1 dl tej
  5. 2 csomag vaníliás pudingpor

 

 

 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni, akkor még tegyünk hozzá 1 ek tejfölt. 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán két lapot sütünk belőle.

 

A töltelék készítése:

Az almákat megmossuk, a héjától és magháztól megszabadítjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, fahéjjal és fedő alatt megpároljuk. A 2 vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük és a párolt almához öntsük, besűrítjük vele. Tűzről levéve kihűtjük.

 

A sütemény összeállítása:

Egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot, a fele almatölteléket ráhalmozzuk, elsimítjuk. Kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rumos tejjel, majd rátesszük a másik fele almatölteléket és befedjük a 2. tésztalappal. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét.