Könyörtelenül megérkezett a tél, amelyet vannak, akik régóta vártak, vannak, akik pedig nagyon nehezen viselnek, a téllel együtt pedig megérkezett a megfázós időszak. Jó erre időben felkészülni: ha szeretett családtagjaink ápolásra szorulnak legyen mit előhúzni a tarsolyból. De mi az, ami természetes segítséget nyújthat egy köhögős, megfázott ember számára, és nem kellemetlen ízű? Van megoldás erre a kérdésre, sőt, nagyon finom megoldás!

Egy finom mézes kakukkfű tea gyengéden átsegít azokon a napokon, amikor fáj a torok, köhög a beteg. A méz és a gyógynövény együttes hatása jótékonyan hat a beteg szervezetre, a gyulladt nyálkahártyára, és mindemelett nagyon finom is.

Milyen mézet használjunk a tea elkészítéséhez, illetve hogyan készítsük el gyógyító italunkat ahhoz, hogy a maximális hatást elérjük?

A kakukkfű elismert gyógynövény, amelyet régóta ismert fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt eredményesen használnak köhögés, hörgő- és szájüregi gyulladások kezelése során.

A köhögés és megfázás szintén nagyon erős ellenfele az akácméz, amelyet langyos teánkhoz adva komoly lépést tehetünk a gyógyulás felé. Az aranyló színű akácméz mindig nagyon világos színű, enyhe ízű, jól fogyasztható, szépen belesimul a gyógynövénytea ízébe enyhén megédesítve azt. Ez a méz változatos mennyiségben sok vitamint tartalmaz: a B vitaminok mindegyikét, K vitamint, és C vitamint.

 

 

Készítsük el teánkat az alábbi módon:

Egy csapott evőkanál teafüvet 2,5 dl vízzel forrázz le, majd 15 perc után szűrd le! Amikor a kész tea annyira meghűlt, hogy kézzel könnyedén meg tudod fogni a bögrét, akkor mehet bele egy kanál Fürtös Akácméz, hogy a maximális gyógyhatást elérd.

Nagyon fontos, hogy mindig langyosra hűlt teába tedd a mézed, ugyanis a 40 C feletti hőmérséklet károsítja a méz pozitív élettani hatását adó anyagait, és így már nem tudja számodra biztosítani a gyógyhatást.

 

Egészségetekre!

 

 x 

Üres Kosár