A népszerű reggeli soothie csak nálunk számít újdonságnak. Tőlünk nyugatabbra már régóta bevett gyakorlat, hogy a gyümölcsöket, zöldségeket ízletes turmix formájában magukkal viszik az emberek a napjuk során, így biztosítva a táplálék- és rostbevitelt.

A smoothie valójában nem turmix, ugyanis nem tartalmaz tejet és tejterméket. Vannak ilyen verziók is, de azokat inkább turmixnak nevezik.) A gyümölcslénél jóval sűrűbb, és nem gyümölcscentrifugával, vagy préssel készítik, hanem turmixgéppel.

Nagyon egészséges, vitaminokban, rostokban gazdag táplálék, és ha egy kis mézet használunk hozzá, akkor belecsempészhetjük a teljes értékű méz pozitív élettani hatásait adó enzimeket, ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat.

A mai smoothie-m narancssárga lett, tele értékes karotinokkal, és persze a szokásos mézemmel!

 

Mézes almás-répás smoothie

 Hozzávalók:

  • 1 db alma
  • 2 db répa
  • fél citrom leve
  • 1 kanál méz
  • 1 pohár víz

Pucoljuk meg a répát és az almát, majd reszeljük le nagyobb lyukú reszelővel. Dobjuk a turmix-gépbe, nyomjuk rá a fél citrom levét (a húsát is kiszedhetjük és beledobhatjuk), majd öntsük rá a kanál mézet és a pohár vizet. Már ezek az összetevők is remek italt fognak eredményezni, de ha kicsit még fokoznád az ízélményt, akkor egy kis fahéj és gyömbér szuperül fog passzolni a többi hozzávalóhoz.

 x 

Üres Kosár