Bizonyára mindannyian jártunk már úgy, hogy a reggelinkhez, kávénkhoz vagy teánkhoz használt mézet kanállal szerettük volna a a célhelyre juttatni, és a művelet közben sikerült egy csíkot húznunk a mézesüveg és a bögrénk, csészénk, vagy tányérunk közé. Ettől csak az bosszantóbb, amikor mindent összekenünk vele a környezetünkben.

Hogy ez a kis baleset elkerülhető legyen többféle eszközt is segítségül hívhatunk. Ezek közül most bemutatom a mézcsurgatót és a mézpumpát.

A mézcsurgató

Ez egy igen egyszerű hengeres eszköz, amelynek részét képezi egy keskeny nyél és kiszélesedő feji rész. Az utóbbi rész szolgál a méz megtartására, amely forgatás közben nem engedi lecsöppenni a mézet. Anyaga többnyire fa, azonban készülhet üvegből vagy műanyagból is.

  

Használata: jól mártsd bele a mézbe, ezután a méz feltekerve csöpögés nélkül átemelhető az ételbe vagy italba, amit ízesíteni szeretnél.

 

A mézpumpa

Ez az eszköz egy üvegre csavarható lapkából és egy pumpából áll, amelynek a használatával csöppenésmentesen adagolható a méz közvetlenül az ételbe, vagy az italba.

 x 

Üres Kosár